Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ПРЕПОРЪЧАНО:

Решение № 9, София, 10-ти май 2018 г. (обн. - ДВ, бр., 42 от 22.05.2018 г.)

Конституционният съд в състав: Борис Велчев –председател, членове: Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Румен Ненков, Кети Маркова, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, при участието на секретар-протоколиста Гергана Иванова разгледа в закрито заседание на 10-ти май 2018 г. конституционно дело № 5/2017 г., докладвано от съдия Анастас Анастасов.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

Кръгла маса в ЧДГ "Доверие", посветена на 20 г. БАЧУ

Кръгла маса на тема „Допълнителни дайности в детската градина, като източник за обогатяване на личностния опит и преживявания на детето” се проведе в частна детска градина „Доверие” с директор Илонка Горанова. Кръглата маса беше посветена на 20 години от създаването на Българската асоциация на частните училища, а също така бе под егидата на Българския национален комитет за предучилищно образование – ОМЕП, което е световната организация за предучилищно възпитание с клонове в 73 страни в света.

 Сред гостите на инициативата бяха г-жа Мария Каменова – председател на БАЧУ, проф. Елена Русинова – председател на българското представителство на ОМЕП, директори на частни и държавни детски градини в столицата, родители.

Бяха изнесени презентации на теми, обхващащи работата в четирите възрастови групи в детска градина „Доверие”. Допълнителните дейности в детската градина, са тези, свързани с допълнителни образователни дейности , органинизирани и осъществени от самите учители на съответните групи.

Мисията на учителите е да изградят един бъдещ достоен човек, като основния механизъм за това в тази възрастова група е  играта. Чрез нея детето научава нови неща, усвоява норми на поведение в обществото, по-лесно успява да се адаптира към изискванията на нови за него житейски ситуации. Много важен елемент в успешната работа на детските педагози  е добрата съвместната работа с децата. По този начин бързо, неусетно и приятно става поощряването на изследователския дух на децата, създаването на креативно и критично мислене, правилното личностното развитие, създаване на чувство на удовлетвореност от добре свършената работа. Всичко това се реализира успешно от години в ЧДГ „Доверие”, съвместно с родителите, които са активен участник в отглеждането и възпитанието на децата от детската градина – чрез представяне на професии, проекти свързани с природата около нас, участие в спортни дейности, работилници и арт ателиета.  Ежегодно всеки учител заявява проекта по който ще работи с децата през цялата година и следи за неговото изпълнение. Проектите са с различна тематика, съобразена с възрастта на детето – създаване на любов към книгите, изграждане на собствена библиотека, уважение към българските обичаи и традиции, участие в театрални пиеси и др. Така учителите успяват не само да поощрят и подкрепят развитието на децата, да ги отглеждат заедно с родителите,  но и непрекъснато да надграждат своите професионални умения като педагози.

Колеги, благодарим ви за невероятните презентации, професионализма и енергията с която работите, творите и подкрепяте децата!

Разгледайте снимките от събитието тук.

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Дискусионен форум - 14 декември 2017 г.

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.