Google+
  1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

ПРЕПОРЪЧАНО:

Решение № 9, София, 10-ти май 2018 г. (обн. - ДВ, бр., 42 от 22.05.2018 г.)

Конституционният съд в състав: Борис Велчев –председател, членове: Цанка Цанкова, Стефка Стоева, Румен Ненков, Кети Маркова, Георги Ангелов, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев, Мариана Карагьозова-Финкова, Константин Пенчев, Филип Димитров, Таня Райковска, при участието на секретар-протоколиста Гергана Иванова разгледа в закрито заседание на 10-ти май 2018 г. конституционно дело № 5/2017 г., докладвано от съдия Анастас Анастасов.

Read more...

Последвайте ни

                              

Анкета

Смятате ли, че учителите в частните училища преподават по-добре учебния материал?

Регистрация

Фолклорен преглед- концерт "Нашите корени"

На 11 май 2018 г., денят на Светите братя Кирил и Методий, Българската асоциация на частните училища проведе  традиционния си фолклорен преглед- концерт "Нашите корени". Домакин на фестивала беше Община Стара Загора, а подготката и провеждането беше осъществено от членовете на БАЧУ- ЧОУ "Елин Пелин" и ЧСУ "Делфините" от гр. Стара Загора.  Участниците бяха поздравени от зам.-кмета на община Стара Загора, г-жа Сотирова.

Традицията събра за 17-ти път малки, големи и още по-големи деца и ученици и техните учители и ръководители от частни детски градини и частни училища, членове н Асоциацията. Участваха повече от 100 деца и ученици от София, Стара Загора, Бургас и Варна, в 3 категории.
Присъстваха родители, баби и дядовци, приятели, зрители, които подкрепяха изпълнителите с много аплодисменти и поздравления.

  
Всички се насладиха на таланта на участниците, на красотата, усмивките,  желанието и вдъхновението, с която всички изпълнители показаха, че българският фолклор има достойно место в образованието и възпитанието на  членовете на БАЧУ.
Децата и учениците бяха възнаградени с малки подаръци, а членовете с плакет и грамота за участие.
Всички участници се включиха с хоро в инициативата на МОН "Розите на България", под звуците на "Празнична сюита". Така и "Нашите корени" стана част от българската общност по света.
С благодарност към към всички вас, организатори, изпълнители, учители, ръководители, родители и приятели,  които направихте възможен този празник за всички нас!
Но...празникът продължи с прекрасна дискотека в ресторанта, където децата и по-големите каки и батковци, заедно,  бяха във вихъра на танците и песните. Усмивките, радостта и свободния дух завладя всички. Беше завладяващо! Трябва да се преживее и да се усети със сърцето и душата!

С благодарност още веднъж към  всички, които направиха празника, прекрасен!

Мария Каменова
Председател на БАЧУ

 

Вижте снимки от събитието на нашата Facebook страница »

МНЕНИЯ НА УЧЕНИЦИ

ВАШЕТО МНЕНИЕ Е ВАЖНО ЗА НАС!

СПОДЕЛЕТЕ ГО!

Още за "фалшивите" оценки

Дискусионен форум - 14 декември 2017 г.

Как можете да станете член на БАЧУ?

Ако сe интересувате как да станете член на БАЧУ и да имате подкрепата на единствената браншова организация в областта на образованието, моля прочетете повече тук.

Виртуално изложение "Частни училища" 2015 г.

Първото в България виртуално изложение вече е факт. Какво можете да научите от него и как ще ви помогне в избора на училище за вас или вашето дете? Научете повече за виртуалното изложение тук.

 

Субсидии от държавата- повече за програмата.

 Повече за програмата "Парите следват ученика" и ще подпомогне ли държавата учениците, които учат в частни училища. Научете повече за тази програма тук.