ОБРЪЩЕНИЕ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ЧАСТНИТЕ УЧИЛИЩА

Уважаеми колеги,

Предстои Юбилейното честване на 25-та годишнина на Българската асоциация на частните училища под надслов „25 години Българската асоциация на частните училища – пътуваме заедно в бъдещето!“, което ще се проведе на 28 октомври 2022 г.

Целта на тържественото честване е да се потвърдят и надградят утвърдените и признати в годините постижения на Асоциацията, на нейните членове, като новатори, творци, както и на всички, които създадоха и развиха БАЧУ, такава, каквато е днес.

Във финална фаза на подготовка сме.

За участие са поканени настоящ и бивши министри на образованието, съмишленици, СО, партньори от организации, университети!

По изпратена от нас покана до еврокомисар Мария Габриел получихме отговор, че тя ще се включи, като уточняваме възможността за това!

Екип от УС и членове на Асоциацията създадоха сценария и програмата на честването, която ще включва филм и тържествено честване в 3 модула – Модул 1- „За нас“ от партньори и съмишленици; Модул 2- „От нас“, споделят членовете и Модул 3- „Сред нас“, тържествен коктейл.

Филмът за БАЧУ отразява развитието на частното образование в България през погледа на различни участници в него, със специалното участие на част от учредителите. Това са първите хора, приели предизвикателството да изграждат частна образователна институция в България по един нов, различен и ориентиран към нуждите на съвременното общество начин.

Няма да разкриваме подробности за филма, защото ще имате възможност да го гледате по време на честването.

Сравнително малко хора сега са натоварени с организацията и провеждането на Празника, но вярвам, че всеки член на Асоциацията оценява своето място в този важен ден с участие и целеви фонд, така както се е случвало до днес! Да използваме това честване за разширяване на позиции, отваряне на нови „врати“ е най-малкото, което можем да направим за нас!

Приканваме Ви да се включите в честването, като заедно с вас поканите за участие ваши приятели от други частни образователни институции, които могат да са потенциални, бъдещи колеги в Асоциацията. Сега е много подходящ момент да разширим организацията, защото ще покажем лицето й, така както не са го виждали – с постижения, с общност. Прекрасно е!

Като приложен файл ще намерите Програмата за честването.

Вашият избор, да се включите в модула “От нас”, БАЧУ – гарант за качествено образование с видео, презентация или друга, избрана от Вас форма; да номинирате Ваши представители за почетна грамота на БАЧУ “Паисий Хилендарски”; да подадете заявката за участие с приложените финансовите параметри, може да направите на посочените по-долу линкове:

Модул 2- “БАЧУ- гарант за качествено образование”

Ще бъдат включени първите три (3) подадени заявки в срок съответно за ЧДГ, ЧОУ и ЧСУ

https://forms.gle/GwaaUwr5aEc9eFQ47

Моля, отразете във формуляра по-долу Вашите номинации за юбилейна грамота –

https://forms.gle/XARrttVYjNsd6Mge8

Формуляр за участие на частни образователни институции, които не членуват в БАЧУ – този формуляр може да споделите с ваши близки, които могат да се включат като членове на Асоциацията.

https://forms.gle/UWRdWhvx79T5eRgJA

Моля, да се съобразите, че срокът за попълване на всички формуляри изтича на 21.10.2022 г., както и да потвърдите получаването на мейла!

Благодарим Ви за разбирането и съпричастността!

Бъдете здрави! Да са слънчеви и ползотворни дните Ви!

Мария Каменова

Председател на УС на БАЧУ

Програма честване 25 години БАЧУ

Изтегляне на файла »