ЧСУ “Кралица София Испанска” – Всички заедно в триъгълника родители, учители, деца

По повод 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, ЧСУ „Кралица София Испанска“ организира събитие за деца и родители на тема: „Всички заедно в триъгълника: родители, учители, деца“.
В рамките на събитието бъдещите ученици проведоха игри за запознанство, участваха в приказка за буквите и се забавляваха заедно със специалисти по креативна педагогика от студио „Арт Кутия”. Обучението за родители се отнасяше до правилното взаимодействие между учители, родители и деца с цел създаване на подходяща атмосфера за работа в училище. Гост-лектор бе Мария Валявичарска – доктор по „Специална педагогика“ към СУ „Св. Климент Охридски“.
Събитието е част от многобройните инициативи на ЧСУ „Кралица София Испанска”, целящи приобщаването на родителите към училищата среда. То бе повод за среща между родители, бъдещи ученици и преподаватели, а края му бе белязан от неформална дискусия и много игри в двора на училището. В поредицата от събития, организирани от ЧСУ „Кралица София Испанска”, следва приказен детски празник и лятна занималня за ученици.