В периода 9-11 ноември делегация на БАЧУ взе участие в Международен семинар на Екнайс в Солун на тема “Нови предизвикателства пред независимите училища: пандемични и други глобални заплахи”.
От страна на Българската асоциация на частните училища бяха Ани Ангелова от ЧДГ “Слънчев ангел”, Радка Карагьозова и Елица Парикян от ЧСУ “Рьорих”, Юлия Аткова и Дора Гегова от Quest Academy и Диана Владимирова от Американски Колеж в София.
Форумът обсъди различни гледни точки към менталното здраве, дигиталната култура и училищното образование в модерния свят.
Делегатите имаха възможност и за професионален обмен и по-задълбочено запознаване с няколко образователни институции в Солун с над 50 годишен опит, които бяха домакини в един от дните на семинара.
Подготвен бе и план за предстоящ ученически дебат в Лисабон през април 2023г., където шанс за участие има и български отбор от трима ученици и учител.
Представилите на БАЧУ взеха участие и в заседание на Общото събрание на всички страни-членки, на което бе представен новият координатор на международната дейност на БАЧУ – г-жа Ани Ангелова. Досегашният координатор, г-жа Карагьозова бе удостоена с почетен плакет за принос към Европейския съвет на независимите училища, като активен представител на националната асоциация през последните 10 години.”