Медали за отбора на ЧОУ “Ерих Кестнер” от немската викторина “1, 2 или 3”

Пореден успех за четвъртокласниците от ЧОУ „Ерих Кестнер“ в състезанието „1,2 или 3” на Втора немска телевизия ZDF.
Въпреки силната конкуренция Ивет, Мартина и Симеон показаха блестящи знания и атрактивност и се представиха достойно в телевизионната надпревара. Три точки не достигнаха на отбора на ЧОУ „Ерих Кестнер“ за първото място в състезанието, в което по регламент едни срещу други се изправят отбори от Германия, Австрия и различна страна от чужбина. Участниците са на възраст 10 години. Този път те трябваше да отговарят на въпроси по темата за „Оцеляващи животни“, като питанията бяха за типичните начини за оцеляване на тасманийския дявол, термитите, костенурките. Най-често последният въпрос във викторината е решаващ за крайния резултат, защото при правилен отговор отборът получава двойно повече точки.
Тази година участниците имаха възможност да посетят и някои от забележителностите на баварската столица Мюнхен, както и най-големия център за телевизионни предавания и филмови продукции в Европа – Бавария Филмщад.
Поздравяваме отбора на ЧОУ „Ерих Кестнер“ и техните преподаватели Поли Пандева и Марияна Якимова, че за пореден път успяха да защитят отличната репутация на училището на международно ниво!