Преди дни успешно приключи второто издание на единствения по рода си семинар за тийнейджъри Teen Power, който Образователна група “Светлина” организира за втора поредна година. Събитието създадено специално за младите хора в България тази година бе под надслов – “Бъдещето принадлежи на теб“. По традиция в него участваха ученици от София, както и много млади хора от Пловдив, Разград, Дупница, Велико Търново, Берковица, Враца, Ловеч, Силистра и други градове, които пристигнаха специално, за да преживеят на живо този ден.

Teen Power е предназначен за тийнейджърите в гимназиална възраст (7-12 кл.), а участието беше напълно безплатно, като всички желаещи можеха също да гледат онлайн вдъхновяващите лекции на лекторите. За да подкрепят младите хора и да ги мотивират да се учат и развиват, дойдоха лично да разкажат своите истории едни от най-обичаните и успешни личности в България като: телевизионният и филмов продуцент Магърдич Халваджиян, създателят на Ucha.se – Дарин Маджаров, основателят на първата академия в България за видео игри и анимация ARC Academy – Антони Христов, Никола Абаджиев – Коки – кайтсърфист номер 1 за България, най-добрият ни сноубордист Радослав Янков и други. Своето лично послание отправи чрез видео обръщение и единствената българска актриса с номинация за Оскар – Мария Бакалова.

Повече подробности за събитието, темите, които вълнуват младежите, както и отзиви на децата, можете да намерите в приложената презентация, която е направена на база на проведена анкета сред присъствалите и/или гледали онлайн ивента.

Зад успеха на събитието стои подкрепата на Фондация “Америка за България”, генерален спонсор на събитието, както и на всички партньори и спонсори, без които нямаше да можем да достигнем до толкова много деца, за което изказваме признателност и благодарност!
Надяваме се в бъдеще да имаме още вълнуващи и градивни за младите хора събития и инициативи, за които да споделяме взаимно.

 

Teen Power 2.0-анализ на резултатите (1)