Олег Димов от ЧНГ “Ерих Кестнер” с пълна стипендия от Немската служба за академичен обмен за следване на право в Германия


Олег Димов от 12. клас на Частна немска гимназия “Ерих Кестнер” спечели пълна стипендия на Немската служба за академичен обмен за следване на право в Германия.
Постижението на Олег е изключително не само поради факта, че отпускането на подобни стипендии изисква безупречни знания и подготовка, но и заради това, че учениците от България, които получават подобен шанс, са единици.
Немската служба за академичен обмен отпуска стипендии, за които се конкурират учениците от 26 езикови гимназии в нашата страна, в които се държи изпитът за DSD II.
С успеха на Олег Димов ЧНГ “Ерих Кестнер” отново доказва отличното ниво на подготовка, високата педагогическа експертиза и мотивацията, които учителите предават на учениците, за да превърнат упорития им труд в заслужени успехи.

Олег е поредният ученик от гимназията, спечелил стипендията. Освен него, това са още:
Мария Иванова от випуск 2017
Екатерина Латинова от випуск 2018
Анелия Антова от випуск 2019
Олег Димов от випуск 2021

Целият екип на ЧНУ „Ерих Кестнер“ поздравява Олег за поредния му успех, който е най-голямата радост и за неговите преподаватели! Сигурни сме, че името му и занапред ще се свързва с все по-високи академични и професионални постижения!
Снимка: Архив на ЧНГ „Ерих Кестнер“