Отборът по бадминтон на ЧНГ „Ерих Кестнер“ е в топ 10 на страната

Отборът по бадминтон на ЧНГ „Ерих Кестнер“ се нареди в топ 10 в страната след успешното си представяне на Републиканското състезание, което се проведе между 21 и 23 юни в Хасково. Момичетата заслужиха мястото си сред най-добрите след безапелационната победа, която извоюваха на градския кръг от шампионата.
На финалния етап на турнира гимназия “Ерих Кестнер” беше представена от отбор в състав:
1. Калина Александрова, 10. клас – първа ракета
2. Ирен Вълковска, 9. клас – втора ракета
3. Александра Великова, 8. клас – трета ракета
4. Дияна Паскалева, 8. клас – четвърта ракета
5. Никол Евтимова, 9. клас – резерва
Макар и с намален състав, талантливите ни спортистки се изправиха срещу тимовете на редица български градове и дадоха всичко от себе си в мачовете, като демонстрираха не само отлична спортна форма, но и силна воля и екипен дух. Калина Александрова и Ирен Вълковска извоюваха категорични победи в срещите си с представителките на Бургас, малко обаче не достигна на отбора, за да се изкачи в класацията. Въпреки това първото представяне на ЧНГ „Ерих Кестнер“ на републиканския кръг от състезанието по бадминтон завърши с добро представяне и отреди място на отбора сред най-добрите 10 у нас.
След достойното си представяне момичетата се завърнаха с купа и специална грамота, защитавайки гордо престижа на училището и категорични, че в бъдеще ще продължават да играят и да тренират все така усърдно, устремени към върха.