До г-жа Мария Каменова,
Председател на БАЧУ

Уважаема г-жо Каменова,

Във връзка със 140-годишнината от създаването на първата детска градина в България, Факултетът по науки за образованието и изкуствата към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Катедра „Предучилищна и медийна педагогика“ и Българският национален комитет за предучилищно образование – ОМЕП, организират ЮБИЛЕЕН НАЦИОНАЛЕН НАУЧЕН ФОРУМ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „140 ГОДИНИ ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ В БЪЛГАРИЯ: ПОСТИЖЕНИЯ И ХОРИЗОНТИ“, който ще се проведе присъствено на 23 и 24 юни 2022г. в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“, София.

Като ключов чуждестранен лектор с видеопрезентация в събитието ще участва Световната президентка на OMEP проф. Мерседес Лайол Ласал от Аржентина, а Европейската президентка на ОМЕР проф. Адрияна Вишнич-Йевтич (Хърватска) лично ще продстави пленарната си лекция.

Във форума с доклади ще се включат над 60 участници – университетски преподаватели от педагогическите факултети от цялата страна, както и учители и директори на детски градини от различните регионални комитети на БНК-ОМЕП.
Радваме се да Ви поканим като гост на нашия форум.

Официалното откриване ще се проведе на 23 юни 2022г. от 9:30ч. в Аулата на Софийския университет.

Много ще се радваме да потвърдите Вашето участие най-късно до 30 май 2022г.
Допълнително ще изпратим програмата.

Поздрави,

проф. дн Розалина Енгелс-Критидис,
председател на Българския национален комитет
за предучилищно образование – ОМЕП