Постижения на учениците от Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“ през учебната 2018/2019 г.

1. Пълна стипендия за следване в Германия от Немската служба за академичен обмен (DAAD) за Анелия Антова от 12. клас.
2. Национален победител в международното литературно състезание „Четящите“ (Lesefüchse) – Олег Димов от 10. клас, който ще представя България на международния кръг в Берлин през есента.
3. Първо място на Националното състезание по немски език на издателство „Клет“ на ниво В2 за Олег Димов от 10. клас и двама класирани на национален кръг – Ася Мелникова на ниво В1 и Анелия Антова на ниво С1.
4. Победител в олимпиадата по немски език на Немската служба за педагогически обмен (PAD), награден с триседмично пътуване и обучение в Германия – Антон Антов от 10. клас.
5. Двама класирани на областен кръг на олимпиадата по немски език на МОН – Тина Близнакова от 9. клас и Олег Димов от 10. клас.
6. Един класиран на национален кръг на Английското лингвистично кенгуру – Калина Александрова от 10. клас.
7. Двама класирани на областен кръг на Международни младежки дебати – Мария Михова и Бетина Александрова от 11. клас.
8. Участие на учениците от 10. клас с групов проект под ръководството на Консултант/ координатора за немски език в България г-н Йорг Каснер в Ученически конкурс на Немската централа за политическо образование (Bundeszentrale für politische Bildung).
9. Участие на 20 ученици в проект на Гьоте Институт в Брюксел под надслов „Моето желание за Европа“.
10. Участие на ученици от 10 клас в обучение и в конкурс „Журналистическа работилница“ с публикации в медиите – Десислава Панайотова и Калина Александрова от 10. клас с предметни награди и практика във водещи медии.
11. Отборът по бадминтон се класира на първо място в София и продължава участието си на национално ниво.
12. Пет ученици от 8. клас получиха Първи сертификат на Кеймбридж
13. Дванадесет ученици от 12. клас получиха Немска езикова диплома на ниво В2/С1.
14. Двама ученици от 12. клас получиха пълна шестица на матурата по БЕЛ – Мирто Испириду и Константин Цветков, среден успех на випуск 2019 от матурите – много добър 5,29.

Директор: Лидия Василева