Събрани са необходимите средства за лечението на 11-годишния Кристиян Костадинов, което възпитаниците на ЧНУ „Ерих Кестнер“ подкрепиха с благотворителни инициативи. Радостната новина, че Криско започва лечение на своето тежко заболяване, дойде от неговите родители, които вече са насрочили и дата на първата процедура.
„С дълбока благодарност и признателност ви съобщаваме, че обявяваме КРАЙ на кампанията!!! Тя стартира на 21.08.2019 г. и за по – малко от 5 месеца заедно успяхме да съберем сумата от 36 000 EUR, за да може Кристиян да премине през двете му назначени терапии…Благодарим ви добри хора, че подарихте надежда за Криско и че му дадохте шанса да замине на лечение!“, пишат родителите в свой пост във Фейсбук страницата, създадена за набирането на средствата.
Семейство Костадинови изказва своята признателност и към ЧОУ „Ерих Кестнер“ и неговия директор Прокоп Павлов за организирания в края на месец декември 2019 г. Коледен базар, средствата от който бяха дарени на момчето.
„Благодарим от сърце за предприетата инициатива от г-н Прокоп Павлов – представител на частното училище! Господин Павлов, благодарим за сърдечността и добрината! Събитието ще се осъществи, благодарение на Вашата пълна подкрепа!
Благодарим на цялото ръководство и на всички деца и родители, които ще се отзоват, обединени от една обща кауза и борба – тази на Криско!
Благодарим за този урок по човечност!“, се казва в публикацията.
Сумата, която малките добротворци от ЧОУ „Ерих Кестнер“ успяха да съберат, с подкрепата на техните приятели от гимназията и детската градина, е в размер на 3200 лв. Припомняме, че малчуганите изработиха коледни сувенири и украшения и приготвиха сладкиши, които продаваха на всеки, желаещ да подпомогне поредната благородна кауза.
„Благодарим Ви, мили деца, благодарим Ви, мили родители, благодарим Ви, мили учители!
Г-н Прокоп Павлов, поклон!
В навечерието на Коледа – най-свелият празник, Ви желаем да бъдете здрави, да запазите вярата в доброто и да я предавате на всички около Вас!“, емоционално споделя майката на Криско и допълва „Знайте, че сте винаги ще бъдете част от промяната и бъдещето на едно дете!!!“, обръщайки се към дарителите за терапията на сина й.
Горди сме, че възпитаниците на ЧНУ „Ерих Кестнер“ имат толкова големи сърца и с неспирен ентусиазъм се впускат в подобни каузи, водени от желанието да дарят усмивка, да дарят живот! Знаем, че ще продължат да го правят!
На Криско от сърце желаем скорошно оздравяване, а на всички кестнерчета – продължавайте да бъдете такива, каквито сте!