С медали от международни турнири по кикбокс се завърна второкласничката от ЧОУ „Ерих Кестнер“ Мая Дешева

Златен медал за България спечели второкласничката от ЧОУ „Ерих Кестнер“ Мая Дешева. Тя представи страната ни на международен турнир по кикбокс, който се проведе в гръцката столица Атина от 31 януари до 2 февруари.
Вторият повод за гордост, който Мая донесе както на страната ни, така и на своето училище, бе представянето й на Европейската купа по кикбокс, в която взеха участие 2200 състезатели от 39 страни. Въпреки силната конкуренция, Мая показа силен дух и блестящ спортен талант и успя да завоюва среброто. Със своите общо 71 медала, България бе категоричният победител в турнира, състоял се в Карловац, Хърватия, като организатори и треньори не пропуснаха да отчетат приноса на Мая за отличното представяне на отбора.
Целият екип и ръководството на ЧОУ „Ерих Кестнер“ е възхитен от успехите на малката шампионка, която е вдъхновяващ пример и за други наши възпитаници. Сред талантливите ни спортисти са още братът на Мая – петокласникът Боян, както и Мартин Радулов – карате, Ерик Попов – футбол, Боян Петков – фехтовка, Йоана Симеонова – голф. Всички те успешно съчетават учението с успехите в спорта.
Ние ги поздравяваме и им желаем да продължат да покоряват все по-високи върхове!