Участие в среща за възможността за включване в програма “Образование с наука” на МОН и БАН

Повече от 50 бяха участниците, учители и ученици, от частни училища, членове на БАЧУ, в среща с г-жа Карина Ангелиева, зам.-министър на образованието и науката и представители на инстутите и музеите към БАН по повод на възможността за включването им в програма на МОН- БАН “Образование с наука”. Това е поредната възможност, която те имат, за участие в програма на МОН, наравно с държавните училища и поредната, организирана от Асоциацията на такова високо ниво с ръководството на министерството, среща!
Очкаваме продължение!

Зам.-министърът на образованието и науката, г-жа Карина Ангелиева, представи целта на програмата “Образование с наука”, а зареждащите презентации на акад. В. Дренски, директор на ИМИ и отговарящ за проектите в частта STEM на “Образование с наука”; на доц. Николай Симов и неговите колеги, д-р Латинка Христова и Силвия Тошева от Националния природонаучен музей към БАН; на доц. Илияна Гаравалова и Валентина Стефанова от ИБЕ, проф. А. Андрейчин” – БАН; на гл. ас. д-р Петя Петрова от Институт по катализ; на Силвия Тошева, НПМ – БАН; на Института по етнология и фолклористика с етнографки музей при БАН, заковаха вниманието и интереса на присъстващите, особено на учениците. Надяваме се, че проявеният интерес от срещата ще ги направи не само приятели на науката, но и изследователи, откриватели, бъдещи учени, които имат интелекта и възможността да променат обществото и света. Вярваме, че това ще се случи, защото ние познаваме нашите ученици и учители и се гордеем с техните постижения!
На срещата за първи път беше представен уебсайта/ портала на Програмата за избор и включване в проектите на институтите и музеите.
Благодарим на всички, които взеха участие в срещата!
До нови срещи и успех!

Мария Каменова
Председател на БАЧУ

Презентации от срещата: