Успехи на Емма Табачка – “СофтУни Светлина”

Екипът на ЧОУ “Светлина” с гордост и щастие споделя за постиженията и успехите на настоящи и вече успешно завършили ученици. С лично внимание и интерес ЧОУ “Светлина” следи развитието на своите ученици и пътят, който избират следвайки целите и интересите си.
Такъв пример е Емма Табачка, която за трети път успешно представя нашата държава на световното състезание по дебати на английски език “World Scholar’s Cup”. Успехите на Емма започват през 2018г. Като ученичка в шести клас на ЧОУ “Светлина” , тя за първи път печели купа в световното състезание, което тогава се проведе в Барселона. През юли 2019г. следва вторият и успех. Вече, като ученичка в седми клас, заедно със своят отбор, Емма отново печели младежката шампионска купа на състезанието, този път в Хага.

Но нейният успех не спира дотук!

Тази есен вече, като ученичка на гимназия “СофтУни Светлина” Емма отново постигна изключителен успех, като спечели най-престижното място на финалния кръг от състезанието в Йейл. Там участниците имаха възможност директно да общуват и да се обучават от студенти и преподаватели на Йейлския колеж. Докоснаха се до живота на колежа, като разбраха какво е да си студент в един от най-престижните университети в света.

Повече за личните вълнения, предизвикателства и вълнуващите моменти на Емма, може да прочетете ТУК

“World Scholar’s Cup” за ученици е глобална благотворителна инициатива за насърчаване развитието на академични и социални умения на деца от училища от цял свят. Целта на състезанията е да насърчи у всеки ученик желанието за нови познания в различни сфери на науката, увереност в собствените умения, както и чувство за принадлежност в условията на все по-глобализиращият се свят.
Пожелаваме на Емма още много успехи, които да бъдат резултат от нейният талант и мечти!