Пролетно настроение и широки усмивки донесе FASCHING в ЧДГ „Ерих Кестнер“

Супергерои, принцове, принцеси, сладки животинчета и мъници с интересни „професии“ събра традиционният пролетен карнавал FASCHING в ЧДГ „Ерих Кестнер“.
Както всяка година, малчуганите с вълнение се подготвиха за забавата. До последно децата пазиха в тайна костюмите, с които са избрали да се преобразят, за да изненадат приятелите си в забавачката и техните учители. Много рисунки, богата украса и песни включваше подготовката за карнавала, в която всички с ентусиазъм се включиха.
Щом дългоочакваният ден дойде, салонът се изпълни със суперсили и вълшебства. Най-малките избраха да се превъплътят в Батман, полицай, Спайдърмен и приятелят на Мечо Пух – Йори. По-големите дефилираха като пилот, Елза, Зайко и чуден Еднорог. За децата от предучилищен клас дрескодът бе „Професии“. С желание те влязоха в ролите на шеф готвачи, педиатър, ветеринар, рейнджър и се прицелиха още по-високо в небето – преобразени като космонавт и стюардеса от елитна авиокомпания. Имаха и автентична цигуларка с истинска цигулка.
Празникът премина с много музика и песни, състезания, игри и танци, а равносметката, съвсем очаквано, беше широки усмивки, незабравими емоции и пролетно настроение за всички.